donderdag 6 juni 2013

Een Verziekte Bedrijfssfeer is een Psychotische Tragedie

Posted on Thursday, October 25, 2012 8:38 AM

In het VU-ziekenhuis heb ik wel twee specialisten met elkaar horen bekvechten. Verder heb ik mij niet daarmee bemoeid maar ik dacht er wel het mijne van.

Berucht is een specialistenstrijd in het Lucas, een röntgenoloog heeft er psychose van gekregen, kwam in de toenmalige WAO met zowat een maximale uitkering. Geen lolletje, dat verzeker ik je!

Toch kan in elk bedrijf de werksfeer verzieken. Er moeten maar twee of drie ambitieuze lui onderling gaan ageren, dus actief handelen en het gebeurt, en er groeperen zich facties en congsies. Een strijdtoneel met de worstelenden, een teruggetrokken rest van angstigen. Als de leiding meedoet is het leed niet te overzien. Ze zouden suggereren dat je rustig weg kunt gaan maar dat is onrealistisch. Wie is een rat, men kan ver gaan met intrigeren maar eens houdt het op. Woorden die gebruikt worden: ondergrondse veenbrand, verdeel- en heerspolitiek, intimidatie, roddel, achterklap, schuld bij anderen leggen, vijandbeelden oproepen. Dit is vreselijk! Een moderator helpt niet, die wordt weggehoond. Dan resteert met een machtswoord opheffing van de desbetreffende groep. Ik lees nooit meer over maagzweren, wat is geweest een heuse modeziekte die ontstaat in een slechte werksfeer maar psychosen komen er ook van met langdurig thuiszitten.

PvdA Groningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten