vrijdag 9 augustus 2013

Een Kasteelprins komt aan en betovert Jetty Smeets

Achter de gordijnen heeft zij al staan uitzien, opeens, de witte sportwagen komt voorrijden en parkeert. Een jonge man stapt tergend traag uit, kijkt nog hier en daar, en sluit de deur. Hij is gekleed in een opvallend wit pak. Dan loopt hij om de sportwagen heen richting voordeur op welks drempel zij reeds popelend staat te wachten. Hij schrijdt naar haar toe en als hij naderbij is valt ze op haar knieën. Ze is gewonnen.

Dit sprookje is echt gebeurd, mij persoonlijk verhaald. Jetty Smeets in het Limburgse Stein, alleenwonend in het ouderlijk huis, heeft de kasteelroman aan den lijve ondervonden, is gelukkig geworden en kreeg nog vele kinderen. Maar daar was ik gelukkig niet bij.
Een behoorlijk inteeltzooitje daar in Stein, zeg! Wat een Smeetsen bijeen gehokt. Geen wonder dat er afwijkingen ontstaan. Met schoonheidsbehandeling kan je veel retoucheren.
Een witte sportauto, en dat in de plaats waar de missionarissen van Het Heilig Hart worden opgeleid.
Een wit pak dat eerder thuishoort in de showbizz te Hilversum.
Hij doet het toch maar, de brutalen hebben het halve durp.

Wat tragische ervaring heeft ze gehad een vriend in Amsterdam te hebben die bi blijkt te zijn. Daar valt wellicht wat mee te beginnen maar zeker niet te blijven! Dus kijkt ze nu wel uit of ze de goede heeft. Drie broers zijn geëmigreerd naar Canada, het land met perspectief, wijdsheid en industrie. Alleen haar gehuwde zuske met twee kinderen is nog in de buurt.

Jetty is klein, 1.70 maar dat zijn Limburgse meisjes veelal. Kledingmaat 38-40. Gewicht 59½ kilogram. Fraaie grote neus. Zijne doorluchtige prins had haar op zijne armen kunnen nemen om haar te bed te leggen!