vrijdag 18 november 2022

Frederik van der Dussen wel overleden

Frederik zal toch wel overleden zijn dezer maanden. Zijn naambordje aan de J.M. Coenenstraat is weliswaar verdwenen maar er hangen wel dezelfde gordijnen. Toch een paar maanden geleden zag ik dit nog, vandaar.

Geboren in 1934, kijk eens aan.

Ik leerde hem kennen tijdens een gezelligheidsclub begin 70er. Ook heeft hij de deelnemers eens in zijn huis verzameld en gingen we allen de stad ik voor diner.

Daarna dronk ik met hem nog wel een pils bij de zaak De Gelagkamer aan de Van Baerlestraat doch kon hij alcohol niet goed verdragen. Tevens schrok hij als gierig mens van de prijs.

Niet een gezelschapsmens en zeer egocentrisch.

Hij vertelde het spannende verhaal in 1957 als vrijgezel bij mevr. wed. M. A. Hanedoes te zijn gaan inwonen, in de veronderstelling dat ze wel dood zou gaan en hij een fraaie woning kon erven. Maar het liep anders, ze werd steeds ouder en ging maar niet dood tot dan in 1983. Dan heeft Frederik daar dus bijna 40 jaren gewoond!

Achteraf voel je dat hij kon liegen. Ik heb hem eens te eten gevraagd en hij vertelde over een spannend avontuur met een meisje. Het is een verzinsel geweest. Hij heeft er nooit een gehad!