woensdag 20 juli 2022

Regina M. Bosman extravagante

Al haar uiterlijk alleen was bij Delta Lloyd een bijzondere verschijning, ook haar taalgebruik met name het tussenwerpseltje "maf". Werken kon ze wel want zij was intelligent. Dan is ze daarvoor aangenomen, begin 70er.

Wellicht zeker Joods, haar vader had zelfmoord gepleegd door zich te Teugen voor de trein te werpen. Ze sprak daarover openhartiger- en laconiekerwijs. Doch wij waren verstomd!

Een kamertje aan de Wanningstraat ten huizen van een oud-raadsheer baron Clemens A. C. A. M. van Lamsweerde (*1897). Géén inschrijving in het bevolkingsregister, wellicht achtervolgingswaan. Een voyeur voor de deur aangezien haar eigen gemaakte lamp van buiten opvallend is.

 

Wanningstraat
 

Ik liet me naïeverwijs met haar in en samen gingen we met de oude auto naar Zandvoort. Aldaar werd ze door bewoners opvallend aangekeken doch had ze schijt daaraan.

Na verloop van tijd begon ze mij verzonnen verhalen te vertellen als diefstal..., waarop ik me van haar distancieer. Met humor vertelde ze dit aan de collegae.

Een lange vrouw met mooie benen. Gulle glimlach als invitatie. Haar kop was echter ouwelijk.

Ze liet zich in met Bert Zeeuw, echter met daverende ruzie ging deze relatie over. Dat is de ware Regina:  toch een neurotische querulant. Vergeten ben ik haar nooit.


Regina en Bert