woensdag 15 juli 2015

De Vlag van de Confederatie is niet meer dan Eigenwaarde

Grappig dat negers baldadigerwijs 'n vlag van de Confederatie van de muur trekken. Alleen een vrije neger (op het mobielfilmpje) kan dit doen dus hij dankt zijn existentie aan het Abraham Lincolnse Gettysburg Address that all men are created equal.

 
Confederatiejack

De vlag is niet een symbool van slavernij of onderdrukking, louter een symbool van trotse eigenwaarde. Ook alle zuiderlingen en hun nazaten moesten de nieuwe orde respecteren al is het maar dat ze de burgeroorlog verloren hebben. Betere democraten (of uitslovers) als in de Duitse democratie werden ze echter niet. Er bleef reminiscentie dat het ook anders kan. Maar dat gebeurt niet. Het is alleen te zien en te voelen voor zichzelf dat ze humaniteit hebben, zeker na 150 jaar slavernij door de Noordelijke "bezetter". Niet eens een schijnwereld, niet een inbeelding maar wel een denkbeeld. Dat geeft zielsrust.

Echter: de misvatting is te denken dat minder geletterde mensen valselijk gedrag met vrijheidsinbeelding vertonen jegens vertegenwoordigers van een politieapparaat stennis te kunnen maken. Dit krijgt ernstige gevolgen daar de handhavings- en opsporingsambtenaar zijn dienstwapen mag gebruiken. Dan zijn we bij de realiteit terug.