donderdag 6 juni 2013

Broodprijs kan onlusten veroorzaken de dood tot gevolg hebbend

Posted on Monday, May 27, 2013 2:20 PM

Kosten die hoger worden, inkomen dat daalt.

Er komt een grens bij de broodprijs, de meest fundamentele levensonderhoudsfactor. Als deze grens wordt bereikt wordt zij overschreden met onlusten. Voor het voeren van een burgeroorlog is de samenstelling der bevolking te divers. Rellen echter kunnen de economie grote schade berokkenen maar ook aanleiding geven tot het nemen van noodmaatregelen en nieuwe wetten die anders nooit een parlementaire meerderheid hadden kunnen krijgen. Zullen wij de bonkaarten en wachtrijen nog meemaken?

De kosten van de sociale voorzieningen alsmede de ziektekosten blijken onbeheersbaar. Ikzelf vind dat je voor lamme soepkippen niet een pakket sociaal verkeer moet financieren, thuiszitten met TV is wel het goedkoopst. Maar te horen krijgen dat behandeling te duur is doet wel schrikken. Het zal er toch van moeten komen, met welk politiek correcte formulering dan ooit. Dus ga maar (lekker) dood, denkt men dan.

Tot nu toe is de propaganda van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog de basis voor het humane (“Mensenrechten“) democratische politieke systeem. Deze waarheid is niet onaantastbaar, noch eeuwig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten