zondag 19 december 2021

Vrouwen eenzaam en wel alleen

Zonder man, alleen leven en meestal geen enkele sex appeal.

Miserabel ronduit.

Mej. Kerstak, dochter van een academicus maar zelf Sociale Academie. Diverse betrekkingen. Doet geen moeite een man aan te trekken. Ze ziet er niet aardig uit. Misschien allang dood?

Mej. Buikbeentje, nooit man, nooit samenleving. Ze lijkt me axexueel. Best aardig voorkomen maar te klein en te vol. Kan zaken doen. Wil alleen aangeraakt worden maar verder heus niet. Woont stuk verder weg.

Mevr. Kabouter, kromme pootjes, slome kop, ooit korttijds huwelijk maar verder nooit meer iets. Totaal onappetijtelijk. Zelden een rokje aan en heeft maar één zwarte jurk.

Mevr. Witwijntje. Zit vaak op het terras met een vaste kennis. "Ik wil geen man", antwoordde ze mij ooit. Derhalve altijd alleen (met gebogen rug) naar huis lopen. Eigenlijk zielig.

Mej. Permanentje. Bespottelijk zo een net en duur kapsel, ze is er het type niet eens voor! Maak het haar eens wijs. Ze is wel een paar jaar met een invalide voyeur omgegaan en heeft daar zelfs geslapen maar het zal geen Hollywoord zijn geweest. Nu is die dood en zij weer alleen.

Mej. Jankstemmetje, altijd alleen, depressief, Twee gepensioneerden inviteerden haar voor de klare. Ze hield zo van haar huis maar ging tot mijn verbazing toch richting provincie in. Na twee jaar stopte ze op eigen wil.

Mevr. Huppeltje, man en kinderen gehad maar zo lang al alleen. Babbelt ronduit en alles is stom. Eigenlijk is ze analfabeet. Heeft maar een schemerlampje aan.

Wed. Tuintje, nooit een man meer, altijd alleen lopen. Eigenlijk verdient ze meer.

Mej. Bevrijdingskindje, niemand kent haar als ook is ze onzichtbaar, Ik weet van haar!

1 heeft een winkel gehad, 3 wel eens op een advocatenkantoor maar 2, 5, en 6 hebben nooit gewerkt.