maandag 1 juli 2013

Dwalende Toeristen in het Pikkedonker naar Hotels NH Musica en Holiday Inn Express in Buitenveldert

Laat in de avond zie je ze al zoeken, plattegrond in de hand, om zich heen kijkend om vervolgens de eerstvolgende passant de brandende vraag stellen.

Al twee jaar bestaat het NH Musica aan de Van Leijenberghlaan 221. De toerist moet of vanaf de metro-/tramhalte A.J. Ernststraat richting zuid of vanaf de halte Van Boshuizenstraat richting noord lopen om dan op de kruising Buitenveldertselaan af te slaan de Van Nijenrodeweg op om dan nog 750 meter (met zijn bagage) te wandelen. Een bus als 62 te nemen is onbegrijpelijk. Er is ook een door het hotel geregelde vervoersdienst heb ik wel gezien. Resteert de dure taxi voor een tweetal Amerikaanse meiden met een allochtone chauffeur die de stoplichten driemaal liet wisselen alvorens te vertrekken.
Ik geloof dat dit voormalige kantoorgebouw wel 25 jaar heeft leeg gestaan en nu een voortreffelijke bestemming gekregen!

Sinds kort is er het Holiday Inn Express aan Zwaansvliet 20. Nog fraaier, totaal onzichtbaar vanaf de Buitenveldertselaan en eenmaal via een steegje Zwaansvliet opgelopen volkomen in het donker staan met wat schaars schijnsel van de lampjes van het hoge Menno Simonshuis. Maar inpandig is alles natuurlijk erg mooi! De Engelstalige toerist had wel een kopie voor lopen over de Buitenveldertselaan maar Zwaansvliet was net niet meegekopieerd...

Twee hotels, afgelegen in het stikdonkere. Die aan de Prinses Irenelaan en die paar aan de Europaboulevard zijn duidelijker zichtbaar.

De late busreiziger bus 176 naar Haarlem (23:58, 00:28) moet i.p.v. de De Boelelaan wegens totale opbreking tot september 2013 opstappen op de tijdelijke halte aan de Buitenveldertselaan naast de metro-/tramhalte VU.
GVB Informatie
VU Informatie
Ook die staat in het pikkedonker.