maandag 25 november 2013

Reformschule - Odenwaldschule - thans in Discrediet wegens Misbruik had Daniel Cohn-Bendit als Leerling

Hyves Polinco 9 mrt 2010, 02:18
 
De Reformschule [Odenwaldschule] in Ober-Hambach bij Heppenheim geïsoleerd midden in de dichte bossen van het Naturpark staat in de belangstelling van gepleegd seksueel misbruik door drie leraren met leerlingen. Het betreft de periode 1970-1985 en traumatische oud-leerlingen durven eerst nu ermee naar buiten te komen. Hoe ongelukkig dat in april 2010 de school het 100-jarig bestaan viert! Dit is natuurlijk in de voor-publiciteit waarop menigeen met schok herinnerd wordt aan vroegere gebeurtenissen, deze gaat herbeleven en zich afvraagt of hij überhaupt wel naar de reünie zal gaan...

Ik hoorde over de Duitse radio van de bijzondere pedagogiek, een internationaal geprezen eigenschap van de school, waarin een leraar acht pupillen onder zich heeft als een familie. Wat is zulk woord thans beladen! Familie betekent dag en... nacht en daar heb je het al!

Het jaar 1965 te dier schole waarin kraaihaan Daniel Cohn-Bendit eindexamen deed valt dus buiten voornoemde tijdsafbakening, wellicht is zij willekeurig daar het tijdvak van misbruik in de roomskaholieke kerk veelal vanaf 1945 wordt genomen. Dan zou Cohn-Bendit vrij van smet zijn. In elk geval heeft hij de leraren gekend wier gedrag thans in discrediet geraakt is. Het allervreemdst is echter dat Cohn-Bendit zelve in 2001 door de pedospeurder Klaus Kinkel een beschuldiging heeft moeten incasseren met kleuters gekke dingen te hebben gedaan hetgeen hij heeft ontkend een pedo te zijn maar wel beschreven heeft in zijn boek.
Nu ga je toch fronzen of hij toch ook niet een bizar verleden heeft en indien zo, hij zich nog als zielig slachtoffer kan opwerpen en na de vroeger verkregen Wiedergutmachung nog extra geld kan krijgen ook!

29 opmerkingen:

  1. Nu zijn we in 2013 beland dat een leraar op staande voet ontslagen wordt wegens (verdenking van) het bezit van kinderporno. Door deelneming aan een internetgroep werd zijn IP gelocaliseerd. Maar leerlingen zelf heeft hij niet geschonden, al is het maar dat sedert 2012 de pedagogie verbeterd is niet een vaste leraar per scholierengroep meer op te laten trekken.

    Frankfurter Rundschau 19-4-2014

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het samenleven van leraar en leerlingen moet als ondeugdelijk worden afgewezen; daarom moet de school sluiten.

    Frankfurter Rundschau 20-4-2014

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ouders houden hun kinderen weg, de school krijgt geldnood en staat nu aan het eind van dit semester voor de sluiting van de misbruikschool. Misschien is zij wel opgericht om juist kinderen te pakken.

    Frf R 26-4-2015

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De school weet na een juridische hervorming ouders, oud-leerlingen en sympathisanten te bewegen het verplichte bedrag van €2.5 mio te crowdfunden om minstens drie jaren vooruit te kunnen. Dit bedrag moest reserve zijn voor het verkrijgen van een nieuwe bedrijfsvergunning.

    Zeit 15-5-2015

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een 78-jarige ex-hopman is tot 10 jaar veroordeeld wegens verboden handelingen 1970-midden 1990 met 14 jongeren onder wie twee jonger dan 13 jaar.

    The Guardian 12-10-2015

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook bij de Regensburger Domspatzen heeft misbruik van kinderen plaatsgevonden in het onderzoekstijdvak 1953-1992 (zowat veertig jaar). Een getal van 231 wordt genoemd.

    Frankfurter Rundschau 8-1-2016

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In het Amersfoortse jongensinternaat Saint Louis zijn in de jaren '50 en '60 door de broeders stelselmatig jongens misbruikt.

    GeenStijl 20-1-2016

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook Paul Woltering schreef over zijn Saint Louis, hij heeft er namelijk op gezeten. Zijn bewoordingen heb ik in de necrologie 15-6-2016 opgenomen.

      In memoriam Paul Woltering met een kleine biografie

      Verwijderen
  8. http://nardloonen.nl/2016/01/08/sacrament-7a/

    Een opgedoken affaire uit de Ig-tijd maar die zal wel niet de enige zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De patiënt, zo we hem mogen noemen, heeft niet doorgezet om voor de Onderzoekscommissie te verschijnen. Niettemin hebben wij er nog wat van geleerd ook!

      Verwijderen
  9. Een (poging tot) biografie van Gerold Becker (1936-2010), de oplichter die met fraaie pedagogische verhalen als Leiter de Odenwaldschule wilde verheffen tot een voorbeeldinstituut, die voortreffelijke contacten had en onderhield die hem promoveerden en beschermden, die levenslang een schild om zich gehouden heeft om zijn pedoseksuele activiteiten te verdoezelen. De alertheid op pedo-gedrag was toentertijd bij ouders nog niet aanwezig.

    Wer war dieser Mann?
    Die Zeit 3-3-2016

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Odenwaldschule Sexueller Missbrauch - Die Rolle von Internatsleiter Gerold Becker

    Boekbespreking over de systematische misbruik van wellicht 600 jongelingen.
    Deutschlandfunk 2-5-2016

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deetman verklaart dat de RKK nog steeds niet beseft wat kinderen is aangedaan.

    NOS 1-7-2016

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ook in Nederland hielden bisschoppen en kardinalen misbruik in stand

    Misbruik in de katholieke kerk Ook in Nederland dekten kardinalen en bisschoppen seksueel misbruik toe, waardoor daders nog veel meer slachtoffers konden maken. NRC zette op een rij welke hoge kerkleiders hieraan bijdroegen.

    NRC.nl 14-9-2018

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Opening van een onderzoek naar s. misbruik in alle bisdommen in Duitsland.
    3677 slachtoffers in 70 jaar.
    Wie gelooft dat het er zo weinig zijn?
    Allen anonym.

    IK hoorde: Het is voor het kerkelijk wetboek zowat hetzelfde als een priester met een kind… of een priester met een oudere vrouw… beide zaken zijn een verstoot tegen het 6e Gebod.

    Nog nooit heeft een dader (openlijk) schuld bekend.

    https://www.deutschlandfunk.de/missbrauchsskandal-in-der-katholischen-kirche-busse-ohne.2011.de.html?dram:article_id=428999

    Kardinaal Marx zei gisteren: De mensen geloven de kerk niet meer (als moreel Instituut).

    Alleen deze inleiding als ook audio.
    Of de uitgeschreven discussietekst ook komt, zie ik misschien morgen.


    Deutschlandfunk 26-9-2918

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Naakt rondlopen op de crèche, in de jaren '60 mocht het gewoon
    NPO1 18-7-2019

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De Orde Legionairs Christi: een historisch misbruik schandaal ontdekt.
    Minderjarigen 175.
    Priesters 33.
    Leider Marcial Maciel Degollado (1920-2008) uit Mexico. Deze had ook twee vouwen met drie kinderen...

    De telling is vanaf de stichtingsdatum orde in 1941.

    Brom: Die Zeit 22-12-2019

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Twee beruchte misdadigers uit Odenwald:
    Hölzerlips zie Wikiwand: diefstallen;
    Beckenbach vrouw, zie Gutenberg Spiegel: gifmoord

    Beiden geëxecuteerd

    BeantwoordenVerwijderen