maandag 25 november 2013

Giftmoord of Injectienaald

Polinco Hyves 30 mei 2009, 01:57
Polinco 24-3-2003


U raadt het al: er is geen verschil tussen een giftmoord en een injectienaald zij het slechts in werkwijze.

De oude Grieken kenden de doodstraf met de giftbeker: Schierling voor Socrates.
De Romeinen door de paddenstoel stinkzwam, heimelijk verstopt in het eten van Claudius.

Als we belanden in de XIX zijn de giftmoorden afgezien van de manische giftzelfmoorden talrijk. Literatuur vol hiermee, en later films. Arsenicum en rattenkruid de historische namen. Wie heimelijk dit gift uitstrooit in de kokende pap is verzekerd van succes. Bewijs is een groot probleem, zij het dat arsenicum verkleuring van de aangezichtshuid en haaruitval geeft, maar in die tijd werden verhoortechnieken niet geschuwd. Zo zijn er veroordelingen uitgesproken en doodvonnissen voltrokken.

In de zeventiger XX de in de criminele geschiedenis vermaarde Schijndelse giftmengster. Ondanks alle verhoren en wat voor onderzoek dan ook, bleef zij hardnekkig ontkennen, wellicht uit domheid want haar IQ was debiel.
Toch heeft zij een vrijspraak verkregen en leeft zelf lang en gelukkig.

Ik herinner mij een plagerig beklag van de vermaarde Dr. J. Zeldenrust, patholoog-anatoom, die voor De Telegraaf zijn spijt had uitgesproken nooit meer eens een lekker giftmoordje te kunnen onderzoeken. De man heeft zijn vakkennis welke hij toch wel graag in praktijk heeft willen brengen! Maar het heeft niet zo mogen zijn: de giftmoord geraakte geleidelijk ouderwets, al is het maar dat de onderzoekstechniek zo ver was voortgeschreden dat elke vergiftiging ook nog na jaren kan worden aangetoond!

Dat deed de commentator in een Duits TV-programma opmerken dat toch maar vooral elke mysterieus overlijden beslist op giftsporen onderzocht moest worden! Men heeft dit veelal nagelaten.

Van XY-Ungelöst heb ik veel geleerd. Ook bestudeerde ik enige wetenschappelijke werken over de gerechtelijke geneeskunde. Niet alles, want ik wil mijn psyche niet belasten.

De wapens hebben het gift veelal verdrongen. Schieten is gemakkelijk en je bent zo weg. Voor gift moet je samenzijn, relatie opbouwen, eten bij of indringen in een familie. Dat kan nu wegens getuigen bezwaarlijk zijn. Alhoewel... bij de vieze disco It tweemaal gift in een drankje is gedaan. Dader nooit gevonden.

Gift is nu via de injectienaald populair. Wie als verpleegkundige de beschikking heeft over de naalden en stoffen heeft in wezen vrij spel. Hij gevoelt zich machtig. Wil zich laten gelden, een motief bij gefrustreerde serial-killers?

Wat zit er voor psyche bij giftmoordenaars?
Ik weet het niet maar het feit dat nu als vroeger het nooit bij een enkel geval blijft is gewis. Dan is een psychopathie te vermoeden, gelijk bij pædofiele kindermoordenaars alsmede
tienerverkrachters + moord. De dader laat het hier ook niet bij een incident maar gaat na een rustperiode door omdat de bloedbelletjes bij hem komen. Hij kan geen weerstand bieden. Dat maakt de oplossing van een of meerdere misdrijven mogelijk, zij het jaren te laat.

Nu Lucy de Berk l.l. heeft gekregen is recht gedaan. Ik ben blij dat de misselijke psychiatrie weeeeer niet een verminderd toerekeningsvatbaarheid heeft aangevoerd teneinde strafvermindering te bewerkstelligen. Je wordt toch kotsmisselijk dat zij die toch maar gemoord hebben na enige jaren weer vrij komen! En hun psyche is er heus niet op verbeterd.

Aanvulling: de wiskundige waarschijnlijkheidsrekening voor haar daderschap is aanvankelijk door de rechter aanvaard maar na enige jaren als gevolg van gewijzigde basisgegevens over verdachte overlijdensgevallen als ook de niet-aanwezigheid van Lucia bij verdachte overlijdensgevallen, door wiskundigen onderuitgehaald, waardoor zij voorlopig althans is vrijgelaten.
 
Aanvulling 2: Deze gegevens zijn van het Net afgehaald. Ik informeerde, mijn mail werd door- en doorgestuurd maar geen wetenschapper wist iets. Desalniettemin is de Waarschijnlijkheidsrekening een schitterend stuk wetenschap!

Er is geen verschil tussen gift en injectie. De naald ligt voorhanden maar het benutten van arsenicum en rattenkruid is voorgoed voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten