maandag 25 november 2013

Holocaustproject EHRI

Hyves Polinco 28 nov 2010, 09:19
 
Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (Niod) gaat een groot Holocaustproject leiden, waaraan twintig landen deelnemen. In het project, met de naam:

European Holocaust Research Infrastructure (EHRI),

bundelen twintig Europese instellingen die zich bezighouden met Holocaustonderzoek hun krachten om meer samenhang te brengen in de geschiedschrijving over de Holocaust.

Dinsdag 16 november is in Brussel het startschot gegeven voor het project, in aanwezigheid van eurocommissaris Máire Geoghegan-Quinn (Onderzoek), de Israëlische minister van Onderwijs Gideon Saar en de Nederlandse staatssecretaris Halbe Zijlstra van OCW. De EU steunt
het project, dat vier jaar zal duren, met een bedrag van zeven miljoen euro. Het initiatief is een antwoord op een oproep van wereldleiders tijdens de Holocaustherdenking die in januari in Polen plaatsvond.

Bron: Folia

Met de bestaande nationalisering was dus geen samenhang, dit wordt dus bevestigd.
Internationalisering met vastlegging van de plaats van historische gegevens is voor de wetenschappelijk onderzoek interessant op basis hiervan nieuwe studies met een "Weitblick" aan te vangen. Het grote zwijgende ontbreken is uiteraard de niet-toegankelijkheid van de geallieerde archieven zodat in 2035 men opnieuw zal moeten beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten