dinsdag 26 november 2013

Willy Brandt was een Rund zich door een ander Rund te laten adviseren

Hyves Polinco 18 jul, 01:28
 
In juli 1973 was Willy Brandt met vrouw Ruth op vakantie te Hamar/N. Hij had de overijverigheid van Günther Guillaume allang bemerkt en al een aanzet gedaan hem te verplaatsen. Doch al een paar weken was GG verdacht door de Keulse anti-spionagedienst. Hoofd G. Nollau lichtte op 29-5-1973 Gensher in en deze Brandt, twee hoge medewerkers maar een niet. Als vervolg bevool Nollau juist wel GG op reis mee te nemen om hem beter te kunnen snappen. In feite was Brandt dus lokaas!



Eenmaal op het vakantieadres komen er 49 telexberichten waarvan 11 "Geheim". Deze betreffen de voorgenomen leiding van de NAVO voor de VS en de opbouw van de EU te temperen. Nu is het mooie dat de niet-geïnformeerde beambte alle telex verstuurde naar... GG die toch de zaken moest behartigen. Ze waren vooraf ontcijferd.
Het is onwaarschijnlijk dat GG vanuit Hamar documenten de DDR zou hebben geleverd maar in het strafvonnis op 15-12-1975 wordt dit wel als bewijs aangenomen. In zijn memoires (d.w.z. bewerkt door de Stasi) blufft hij zoveel te hebben gespioneerd. Maar ook al de bedoeling te willen leveren is strafbaar!

Brandt vond zich later een rund zich zo te hebben laten misbruiken. Hij wist dat GG een potentieel risico is en toch nam hij hem (zij het op advies) mee. Dat werd hem fataal en moest hij "na bekentenis" in mei 1974 aftreden. Dit voorkwam verdere bemoeienis met zijn amoureuze privéleven want Brandt was een notoire rokjesjager.

Ikzelf denk dat de Nieuwe Oostpolitiek de VS nooit heeft behaagd. Hij won er wel de Nobelprijs van de Vrede mee maar liever een vijandig land houden in de wurggreep van de political containment door president Nixon door de VS. Daarom moest Brandt weg.

Die Zeit 14-7-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten