vrijdag 8 december 2017

Gekuisigde vrouw in duinpan gevonden

Door wandelaars werden in 'n duinpan menselijke resten gevonden. Na markering van de plek met een parasol waarschuwden zij de politie.Ik mijn jeugd herinner ik me wel bordjes vooral niet buiten de wandelpaden te lopen wegens de aanwezigheid van en gevaar voor niet ontplofte landmijnen. Maar de mens wil meer en graag zwerven op die paar vierkante hectaren al is het maar niet te ver van de badplaats af.

Niet zo ver maar wel in een cirkel van Ø100m doorzocht  het opsporingsteam de bodem o.a. met harken, door verstuiving zouden beenderen weggerold kunnen zijn.

Forensisch-pathologisch onderzoek wees uit dat de resten zijn van een vrouwspersoon en dat alhoewel de 200 beenderen niet compleet waren er sprake geweest moest zijn van 'n ongeluk doordat de twee navicular-beentjes van de hand waren verbrijzeld. De specialist vermoedt dat een scherp voorwerp door de hand is geslagen, wellicht een spijker. Dat zou kunnen wijzen op marteling als bij een crucifixion, hoe ondenkbaar doch niets is onmogelijk in de wereld van de criminaliteit.

In de vele maanden hierna speurde een team naar vermiste personen en vond misschien 'n café-houdster die ooit als vermist is opgegeven geworden. In die tijd al vermoedde men dat zij slachtoffer geweest moest zijn van een misdrijf omdat nogal bekend was en zeker bij diegenen met belangstelling van aanwezigheid van grote sommen contant geld, wantrouwig als zij was voor banken en registratie waardoor de belastingdienst haar zou kunnen pakken. Maar dan draagt ze eigen risico op diefstal of afpersing. Wellicht is zij op een onbewaakt moment overvallen en door middel van marteling afgeperst. Het stoffelijk overschot werd in de duinen begraven.

Het onderzoek richtte zich op de ambiance van die vrouw. Maar die is groot geweest als je café-publiek moet screenen. En wie heeft nog kennis van die oude tijd? In elk geval werd geen informatie gevonden van bedreiging zodat namen zichtbaar worden. Nu is de kans oude zaken na te gaan waar afpersing d.m.v. marteling heeft plaatsgevonden doch moeten we alweer ver in de tijd teruggaan. En dan nog is de zaak verjaard. Zo zullen de daders nooit gevonden worden hoe nieuwsgierig we ook zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten