donderdag 29 augustus 2013

Krachtige Duitsers bestaan nog

Dat er krachtige Duitsers bestaan bewijst de cv van Josef Ackermann (65). Een autoriteit van de hoogste regionen, een keihard zakenman en die niets of niemand uit de weg gaat, rücksichtslos is het fraaie adjectief. Kampf is zijn leven!
Zijn ondergeschikten die toch al een der hogere functies bezitten in het bedrijfsleven worden tot het uiterste gedwongen prestatie te leveren. Het lijkt wel dat geen employee een minuut rust wordt gegund!
Dan pleegt zo een zelfmoord. Zijn weduwe die drommels goed weet wat voor vreselijke bedrijfscultuur er heerst klaagt in het openbaar Ackermann persoonlijk aan. Of deze hier nu van onder de indruk is of niet, Ackermann treedt af om des bedrijfs willen.
Maar daarmee is nog niet gezegd dat hij gaat stilzitten...

Der Spiegel 29-8-2013

Ackermanns heerszucht bewijst een affaire een gehele afdeling met hooggeplaatste employees in de Züricher Verzekeringsmaatschappij te hebben laten ontruimen om zelf beter uitzicht te hebben op het Zürichermeer. Zulks geschiedde ook door Mussolini die met een pennenstreek liet bevelen een hele rij Renaissancehuizen af te breken. 

Via dei Fori Imperiali

Maar voor krachtige mensen moet je nu en in het verleden toch bij de Duitsers zijn!

1 opmerking:

  1. Ackerman wist van de afscheidsbrief van Wauthier.
    Vermoed wordt dat Ackermann wel heel erg in Zürich wilde gaan reformeren maar ook dit wordt niet zo als ernstig beoordeeld.

    Zeit 30-8-2013

    BeantwoordenVerwijderen