zaterdag 17 augustus 2013

Borderlinevrouw steekt maar krijgt niet direct de begeerde tbs

De psychiatrische borderline-patiënt (BPD) had een heerlijke tijd van drie jaar in de gesloten tbs-inrichting: elke dag goed eten met fruit, eindelijk slapen met regelmaat, douchen, televisie en ontspanning. En lekker babbelen onder de koffie! Natuurlijk niet als er isolatie wordt gemedicineerd; dit is de angst voor alle inmates.

Wat anders dan in de 17e eeuw dat dezen tropisch hout moesten raspen t.b.v. de verfindustrie. De geïsoleerden werden in de laagste kelder opgesloten die zo lek was als een mandje zodat ze dag en nacht het sijpelende grachtenwater moesten hozen. Een stichtelijk verhaal om vooral de jonge mens te weerhouden van slecht gedrag.

Borderline komt bij vrouwen meer voor dan bij mannen. Klopt, de gekheid straalt dan ook af van hun vreselijk onverzorgd gelaat. Ik zie ze hier ook, die vreselijke kop, en met een verbale agressiviteit op anderen af te stevenen. Er gebeurt weliswaar niets ergs maar om een hondenbolus loop je ook heen.
Die rot kop toch, altijd een indicator voor een gek. Bij vrouwen meer zichtbaar dan bij mannen die zich nog kunnen verschuilen achter een maatschappelijke positie. Gradaties zijn talloos, ook een aardig mens kan gek zijn althans daar kom je na verloop van tijd dan wel achter, om vervolgens ook die te mijden. Gekke wijven vallen gewoon eerder op.

"Dus gaat ze steken met de bedoeling wederom lekker te worden opgenomen. De OvJ eist eerst 7 jaar detentie maar dat is niet zozeer haar bedoeling geweest; haar mooie misrekening dus!"

Nu.nl 15-8-2013
BPD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten