vrijdag 26 juni 2015

Nooit meer minder Immigranten

"Een totaal door elkaar heen, de wanorde van de Europese vluchtelingpolitiek" stelt Rupert Neudeck. Syrië is het hoogste drama, al veertig jaren lang. Het regiem gooit vatbommen. De helft van de bevolking is op de vlucht. Kan zijn dat Rusland bang is dat benden richting Kaukasus lopen. West-Duitsland heeft 40 jaar meer ervaring met immigranten dan het Oosten. Neudeck kwam als kind in 1945 vanuit Danzig lopen naar het verwoeste Duitsland samen met 11 miljoen anderen en ze zijn opgevangen!

Deutschlandfunk 26-6-2015

Toch is er wel een verschil dat vanaf 8 mei 1945 de vluchtelingen a.g.v. de door de Russen verordonneerde radikale Flurbereinigung van Duitse afkomst waren zo niet in eeuwen her iets Duits hadden en niet meer terug zullen kunnen. Ook de vele Polen zij het met Poolse namen waren iets Duits althans vijandig tegen het oprukkende communisme. Al deze vluchtelingen zijn in Duitsland goed terecht gekomen en bijv. Poolse namen zitten overal.

De Bund der Vertriebenen zet zich nog in voor hun belang.

Wat we nu krijgen is een allegaartje van Noord-Afrikaanse vluchtelingen van wie een gedeelte economische gelukszoekers zijn. Die gaan natuurlijk nooit meer terug. Wie het oorlogsgeweld ontvlucht is zou misschien, als er ooit vrede schijnt, willen wederkeren t.b.v. de wederopbouw van hun eigen land. De Asylant krijgt bij binnenkomst een betaalbewijs van €845. Protest tegen huisvesting te midden van de bevolking helpt niet omdat er in vroeger jaren ook hulp verleend is.
De toestroom van buitenlanders is dus onafzienbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten