vrijdag 7 oktober 2016

Boerne en Thiel chanteren Tatort

In een deelstaat van de Tatortseries spelen Jan Josef Liefers (52) en Axel Prahl (56) de commissarissen Boerne en Thiel. Ik ken ze maar al te goed, de verstrooide forensisch geneeskundige professor met zijn parmantige dwerg van een assistente, genaamd Alberich, en de immer hesiterende commissaris Thiel. Deze laatste heeft mijn ruim 35-jarige belangstelling voor Tatort bedorven aangezien hij in een aflevering in korte pyjamabroek een schurk achterna zat, over straat en een bioscoop in. Brullen van het lachen in de huiskamer natuurlijk! Dan nog eenmaal, ik was woedend over zoveel goedkope lol.

Beiden maken er nu een potje van. Verdienden ze 120.000 euro per aflevering, nu eisen beiden 250.000 euro. Het zou het einde kunnen betekenen van die twee in de serie maar nieuwe commissarissen moeten zich maar bewijzen dat ze goed zijn en de kijkers zullen aanslaan.

Ter vergelijking: de bekennende lesbo Ulrike Folkerts vangt maar 50.000 per aflevering, ze werkt al vijfentwintig jaar voor deze serie. Een sessie duurt drie weken maar bij haar jubileum heeft ze wel verklaard dat het ook wel drie maanden kan duren, waarbij ze zelf de tekst nog gecorrigeerd heeft ook.

Ook commissarissen hebben hoogmoed.

Angemessen oder unverschämt?: Das ist die geheime Gagen-Liste der „Tatort”-Stars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten