maandag 14 oktober 2013

Glimjong Geluk krijgt Grote Opkomst

Al lang hebben we naar de dag van de grote Datingorganisatie uitgezien en dan is het zover! Niet zozeer voor de deur als wel in de hallen en op de trappen zijn al drommen jonge mensen samengeschoold,  sommigen druk pratend, anderen terughoudend en observerend. Mooie kledij van de vrouwen, verzorgd met goede smaak.

Ik begeef mij naar de balie en krijg het inschrijfformulier vervat in een werkmap. Prachtig witte muren, wat wit toch mooi kan zijn als 'n bruidsjapon, ornamentiek boven de trappen zoals in vroeger zag in het historische pand van het Goethe Institut Amsterdam. Echter hier zijn we in een ander gebouw maar niet minder fraai.

Glimjong Geluk

Plots zie ik een oud kennisje, we begroeten elkaar hartelijk op gedempte toon en wisselen wat opgedane ervaringen uit. Brutaal als ik ben vraag ik haar te slapen bij mij, ze glimt maar geeft geen toezegging. Hoeft ook niet, dat zou al te dol worden, we komen immers in principio voor iedereen.

In een relatief grote zaal staan metalen kantoortafels en stoelen aan alle zijden. Het lijkt wel of de tafels units voorstellen waar de kennismaking zal moeten plaatsvinden. De verlichting is gedempt.
Eerst nu ontwaar ik krachtige jonge vrouwen, in de glans van hun leven, een permanente glimlach en onderzoekende ogen. Tactiek  is niet te kijken maar wel te zien, je niets laten ontgaan. De kleinste geste kan bepalend zijn voor een aanknopingspunt.
Op de tafels liggen mappen met wetenschappelijk psychologisch instructiemateriaal teneinde de menselijke omgang in vlotte banen te leiden. Je kunt verwachten dat de aanwezigen die zich hebben ingeschreven met instructie vooraf deze kost wel aan kunnen! Alweer vallen mij sterke vrouwen op, we welvaart straalt van hen af. Wat is het leven toch schitterend!

Als ik een map bij de nog lege plaats tegenover mij naar mij toe laat glijden om die in te zien maken sommigen een beleefde aanmerking, dit wordt niet op prijs gesteld. Misschien heb ik een malus gescoord of zal ik moeten inzien wellicht te oud te zijn. De naam is immers Glimjong Geluk! Toch blijf ik als de lezingen en voordrachten beginnen welke ook dienen als aanzet tot de universele dating, zitten en ben ik van plan het gehele traject te doorlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten