zaterdag 13 juli 2013

Attractieve tennissters zijn eerst normaal

Dat Marion Bartoli een onattractieve vrouw is zie je meteen maar moet je dit nu in het openbaar sexistischerwijs voor de radio zeggen in de betekenis haar de zege van Wimbledon 2013 te (willen) ontzeggen? Hierover gaat het essay in Publicative.org van 8-7-2013 dat de Engelse commentator zich wel lovend uitlaat over het uiterlijk van de tegenspeelser Lusicki hetgeen is niet minder sexistisch. "Beide uitlatingen geven blijk van een verondersteld mannelijk overwicht op de vrouw waaraan zij dient te gehoorzamen."

Anders dan met andere sporten is damestennis de gelegenheid bij uitstek om de meisjes te bewonderen. Ze maken het er zelf ook naar met hun frivole rokjes en ontelbare fotogenieke series als bij Anna Kournikova (*) maar de slipjes zijn anders dan met het historische schandaal van de schaatsster Sjoukje Dijkstra mooi gesloten om de bovenbenen zodat een beavershot is uitgesloten. Pikante websites geven altijd beelden van de dames in verhitte actie en de heren raadplegen deze maar al te graag.

Ik las een vooroorlogs Frans boek waarin een hoofdstuk over oudere heertjes die vaak op het tennistournooi aanwezig waren. Het ging hun in het geheel niet om de sport maar om de snellende dames, overigens toentertijd in lange witte japon, hetgeen een buitengewone attractie gegeven moet  hebben. Maar ze hadden ook naar de Folies Bergère kunnen gaan.

(*) Tijdens het wachten op je nummer in het voormalige postkantoor aan de A.J.E.-straat spreek ik met een oudere man die bovengenoemde Anna best mocht. Hij had geen enkele gêne zich hierover uit te laten. Maar dat is dan ook onder twee personen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten